• Toimituskulut alk 5,90€, toimitus myös kotiovelle
  • Tyytyväisyystakuu - 14 vrk täysi palautusoikeus
  • info@kukkaverstas.fi
  • Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksista.
  • Käytämme uudelleen pakkausmateriaalia ja laatikoita lähetyksissämme
  • Toimituskulut alk 5,90€, toimitus myös kotiovelle
  • Tyytyväisyystakuu - 14 vrk täysi palautusoikeus
  • info@kukkaverstas.fi
  • Ilmainen toimitus yli 100€ ostoksista.
  • Käytämme uudelleen pakkausmateriaalia ja laatikoita lähetyksissämme

Hanataba

Hanataba kimpputuki, tuote näkyy kuvassa

Hanataba on japania ja tarkoittaa kukkakimppua

Hanataba-innovaation juuret ovat floristien käyttämässäspiraalitekniikassa (hollantilainen spiraali).

Katso lisää osoitteesta www.hanataba.fi

Tämä on Hanataba

Hanataba on japania ja tarkoittaa kukkakimppua.

Hanataba-innovaation juuret ovat floristien käyttämässä spiraalitekniikassa (hollantilainen spiraali).

Spiraalitekniikassa kukkien varret asetellaan vierekkäin samaan suuntaan hieman kiertäen, jolloin varret muodostavat yhdessä spiraalin.

Tavoitteena on pitää kukat ja varret ehjinä, antaa kukille tilaa sekä saada kimppuun mahdollisimman paljon leveyttä, tilavuutta ja tukevuutta pienemmälläkin kukkamäärällä.

Hanataban avulla voit luoda omia kimppuja edullisesti ja varmistaa aina upean tuloksen.

Myyntipakkaus sisältää jopa kaksi (2) tuotetta!

Voit saada heti tuplasti kauneutta kotiisi. Kimpputukien myyntipakkaus sisältää kaksi samanväristä Hanatabaa pakattuna kauniiseen rasiaan.

Lisää inspiraatiota ja ohjeita osoitteesta www.hanataba.fi

Kaikenlaisiin maljakoihin

Yksi Hanataban monista eduista on, että saat kimppusi sopimaan maljakoihin riippumatta siitä, onko maljakkosi korkea ja kapea vai matala ja leveä.

Tilavan ja leveän kimpun voit asettaa suoraan jopa kaikista matalimpaan astiaan tai kulhoon, mikä antaa kimpullesi täysin uudenlaisen ilmeen.

Suuria kimppuja

Kaunis, suuri ja tasapainossa pysyvä kimppu on jopa hyville floristeille vaikea ja työläs tehtävä. Sinä ja Hanatabasi teette sellaisen helposti, yhä uudelleen ja uudelleen. Voit käyttää Hanatabaasi kerta toisensa jälkeen.

Lisää inspiraatiota ja ohjeita myös ladattavaksi osoitteesta www.hanataba.fi

Hämmästytä ja tee vaikutus

Jo ensimmäisten käyttökertojen jälkeen huomaat kuinka hauskalla ja yksinkertaisella tavalla pystyt luomaan upeita kimppuja. Hanataba-kimput eivät jää huomaamatta, teet niillä varmastivaikutuksen itseesi ja ystäviisi.

Näin käytät Hanatabaa

Huolehdi kukistasi - ne kestävät pidempään

Onnistuneen ja kestävän tuloksen saavuttamiseksi, kukkien hoito on kaiken A ja O. Jos ostat kukkia kukkakaupasta, on kukkien hoitotyöt jo tehty. Jos ostat kukkasi muualta tai, keräät ne itse, sinun on tehtävä hoitotyöt itse.

Aloita leikkaamalla varret terävällä veitsellä tai terävällä leikkurilla. Poista lehdet, piikit ja muut roskat varsista. Laita aina kylmää vettä puhtaaseen maljakkoon ja vaihda vesi muutaman päivän välein. Varmista, että saat kukat aina nopeasti veteen, mieluiten 1 tunnin sisällä. Jos varren päät kuitenkin ehtivät kuivahtaa, leikkaa niistä pieni pala pois ja varmistat että kukkasi alkavat imeä vettä.

Ruusujen suhteen on erityisen tärkeää, että sen omat lehdet eivät ole kosketuksissa veden kanssa. Vedessä makaavat ruusunlehdet erittävät eteenikaasua, joka on ”myrkkyä” ruusulle ja nopeuttaa huomattavasti sen kuihtumista. Oikein hoidetut ruusut kestävät kauniina jopa 2 viikkoa.

Ruusujen ja tulppaanien käyttäminen samassa kimpussaon kaunista mutta vaatii enemmän hoitoa. Tulppaanit kasvavat melko paljon vain muutamassa päivässä mutta ruusu ei. Tästä seuraa, että kimpusta tulee nopeasti epätasainen eikä se sellaisena ole enää välttämättä niin kaunis kuin suunnittelit.

Askel askeleelta

Aluksi otetaan pieni Hanataba pois isomman sisältä. Alla olevassa esimerkissä käytämme isompaa Hanatabaa.  Avaa iso Hanataba kiertämällä yläosaa auki normaalisti ja poista pienempi Hanataba sekä muut pakkausmateriaalit sen sisältä. Laita kansiosa takaisin Hanataban päälle ja kierrä sitä varovasti kiinni. Varmista että saat kierteet varmasti kohdalleen. Älä kierrä väkisin! Väärille kierteille kiertäminen saattaa vahingoittaa tuotetta. Kun olet kiertänyt yläosan kiinni, seuraa alla olevia vaiheita.

Voit ladata kimpun teko-ohjeet osoitteesta www.hanataba.fi . Sivuilta löytyy useampia ohjeita, joista voit valita oikean juuri omaan tarpeeseesi.

Valitse itsellesi sopivin ohje, tallenna tai tulostaa se itsellesi myöhempää käyttöä varten. Tallennettuja ja tulostettuja ohjeita voit käyttää missä haluat, myös ilman internetyhteyttä. Jos hankit tuotteen lahjaksi, tulostettu ohje auttaa lahjan saajaa pääsemään alkuun helpommin.

1.     Avaa Hanatabaa kääntämällä sitävastapäivään. Mitä enemmän avaat, sitä suuremmaksi kimppu kasvaa. Puolikierrosta avaamalla saat jo erittäin leveän kimpun. Kokeile käännellä Hanatabaaedestakaisin, niin saat käsityksen sen toiminnasta. Varmista aloittaessasi,että kaikki suuret reiät ovat varmasti samassa linjassa ja kohdakkain ylä- jaalaosan välillä.

2.     Jos tuntuu vaikealta pitää osat paikallaan kimppua tehdessä, voit teipata ylä- ja alaosan yhteen sauman kohdalta niin ettei teippi estä varsien pujottamista.

3.     Valitse omat materiaalisi. 2-3 lajikettariittää yleensä upeaan tuloksen, mutta kokeile rohkeasti ja luo kimpustasi juurisellainen kuin itse haluat. Tässä kimpussa käytimme Preeriaeustomaa ja Kielopuuta.

4.     Poista kukista ne lehdet ja varret,joita et halua mukaan asetelmaan. Joidenkin kukkien varsia tulee ”kuoria” varovaisemmin.Puhdista ja siisti varret aina puhtaalla ja terävällä veitsellä.

5.     Siisti myös vihreät oksat.

6.     Ja jaa ne halutessasi useampaan osaan.

7.     Aloita keskimmäisestä reiästävihreällä materiaalilla. Aseta ne pääkukkien alapuolelle saadaksesi tiheän kimpun.

8.     Jatka pääkukilla. Jos käytät ohutvartisia tai kuivakukkia, voit tehdä niistä reikiin sopivia nippuja teippaamalla ne yhteen varren alaosista.

9.     Jos tuntuu vaikealta saada varretläpi oikeista alaosan rei’istä, käännä kimppua siten että näet paremmin pohjanja mihin reikiin varret tulee pujottaa.

10.  Jatka varsien pujottamista sisältäulospäin. Jaottele materiaalisi tasaisesti ”joka toinen” tai ”joka kolmas” menetelmällä niin saat tasaisen lopputuloksen

11.  Leikkaa varret haluamaasi mittaanterävällä leikkurilla tai veitsellä.

12.  Ota tukeva ote Hanatabanpohjaosasta toisella kädellä ja käännä toisella kädellä kansiosaa varovastikiinnipäin. Vapauta samalla toisiinsa takertuneet varret, etteivät ne taitu taikatkea.

13.  Jos haluat kimpun seisovanitsestään, paina sitä kevyesti alaspäin tukevoittaaksesi sitä. Voit hienosäätääkimppua, yksittäisen kukan asentoa tai korkeutta, kiertämällä Hanatabaaaukipäin jolloin varsia voi kiertää tai liikuttaa.

14.  Valitse kimpullesi pieni maljakko…

Lisää inspiraatiota ja ohjeita myös ladattavaksi osoitteesta www.hanataba.fi

15.  …matala kulho tai muu reunallinen tarjoiluvati

Katso alla olevalta videolta kuinka käytät Hanataba-kimpputukea